27 Φεβρουαρίου 2010 ~ by ~ 44 Σχόλια

[Οδηγός] Πώς κάνουμε Downgrade το iPhone 3GS σε παλαιότερο OS (PC/Mac)

Για να μπορέσετε να κάνετε downgrade το firmware του iPhone σας πρέπει πρώτα από όλα να ήσασταν με jailbreak στο παρελθόν και να είχατε κρατήσει μέσω του Cydia (εκεί που γράφει “make my life easier”) τα αρχεία SHSH στο server του Saurik. Μην σας τρομάζουν όλα αυτά. Αν στο cydia βλέπετε (ή βλέπατε αν έχετε ήδη αναβαθμίσει και χάσατε το JB) με πράσινα γράμματα το παρακάτω τότε μπορείτε να κάνετε downgrade:

Προσέξτε ότι στη συγκεκριμένη φωτογραφία γράφει This device has SHSHs on file for iPhone OS: 3.0, 3.1, 3.1.2. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κάτοχος αυτής της συσκευής μπορεί να κάνει downgrade σε όποια από τις 3 αναφερομένες εκδόσεις προτιμά. Αν στο δικό σας Cydia αναφέρει μόνο το 3.1.2 ή μόνο το 3.1 και το 3.1.2 σημαίνει ότι στην πρώτη περίπτωση μπορείτε να γυρίσετε μόνο στην 3.1.2 και στην δεύτερη στα 3.1 ή 3.1.2. Επίσης, σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να γυρίσετε στην 3.0 μιας και δε μπορείτε πλέον να σώσετε τα SHSH αρχεία για την 3.0 αν δεν έχει γίνει ήδη. Τέλος, έχετε υπόψη σας πως αν δείτε αυτό το πράσινο μήνυμα στο Cydia, ο Saurik έχει αναφέρει ότι από δω και στο εξής τα SHSH οποιουδήποτε νέου OS περάσετε, θα αποθηκεύονται αυτόματα.

Οι γνώστες Αγγλικών μπορούν να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Συμβουλή: Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία διαβάστε πρώτα ολόκληρο τον οδηγό και βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε κατεβασμένο/σωσμένο το σωστό ipsw αρχείο για την έκδοση OS στην οποία θέλετε να κάνετε downgrade.

Οι παρακάτω οδηγοί αποτελούν μετάφραση των οδηγών του iClarified. Από εκεί είναι και οι φωτογραφίες.

Οδηγός για PC

Εδώ θα δούμε πώς οι χρήστες Windows PC μπορούν να κάνουν downgrade το OS του iPhone.

Βήμα 1ο

Κάνετε δεξί κλικ στο Notepad που βρίσκεται στη διαδρομή Start>Programs>Accessories

Βήμα 2ο

Επιλέγετε το Run as administrator από το pop up μενού που θα ανοίξει:

Βήμα 3ο

Ένα pop up θα ανοίξει ρωτώντας αν θέλετε να δώσετε στο Notepad sytem access. Πατήστε Yes.

Βήμα 4ο

Όταν το Notepad ανοίξει πατήστε στο File και επιλέξτε το Open…

Βήμα 5ο

Επιλέξτε να δείτε όλα τα αρχεία από το dropdown menu κάτω δεξιά και πηγαίνετε στη διαδρομή C:\Windows\System32\drivers\etc και επιλέξτε το αρχείο hosts. Πατήστε τοOpen.

Βήμα 6ο

Προσθέστε το string 74.208.10.249 gs.apple.com 74.208.105.171 gs.apple.com (η διαγραμμένη IP δε λειτουργεί πια) στο τέλος του κειμένου χωρίς να βάλετε #

Βήμα 7ο

Πατήστε Save από το File για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Βήμα 8ο

Είστε έτοιμοι να κάνετε το downgrade. Βάλτε τη συσκευή σε DFU Mode (Με το iPhone συνδεδεμένο στο iTunes, κρατήστε πατημένα τα Home και Power Buttons για 10 δευτερόλεπτα και μετά απελευθερώστε το Power κρατώντας πατημένο το Home μέχρι να σας ενημερώσει το iTunes ότι αναγνώρισε iPhone σε Recovery mode – Αν στο iPhone υπάρχει το λογότυπο με το USB και το iTunes τότε δεν είστε σε DFU Mode) και μετά στο iTunes πατήστε το κουμπί Restore κρατώντας πατημένο το Shift στο πληκτρολόγιό σας. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί περιηγηθείτε στην τοποθεσία που έχετε αποθηκευμένο το επίσημο ipsw αρχείο της έκδοσης στην οποία θέλετε να μεταβείτε. Αν σας εμφανιστεί μήνυμα λάθους με κωδικό 1011 ή 1013 αγνοήστε το. Αν βγει μήνυμα λάθους με κωδικό 1015 ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ. Αφού τελειώσει το downgrade και η συσκευή επανεκκινήσει και βεβαιωθείτε ότι έχουν γίνει όλα σωστά μπορείτε να προχωρήσετε στο Jailbreak.

Οδηγός για Mac

Βήμα 1ο

Ανοίξτε ένα παράθυρο του Finder

Βήμα 2ο

Από το μενού Go στη μπάρα, επιλέξτε το Go to Folder…

Βήμα 3ο

Γράψτε /etc στο παράθυρο που θα ανοίξει και πατήστε Go


Βήμα 4ο

Βρείτε το αρχείο hosts (κρατήστε το παράθυρο του Finder ανοιχτό σε αυτή την τοποθεσία γιατί θα χρειαστεί αργότερα)

Κάντε δεξί κλικ πάνω του και πατήστε Open With και μετά επιλέξτε το Text Edit

Βήμα 5ο

Αφού ανοίξει το TextEdit προσθέστε το string 74.208.10.249 gs.apple.com 74.208.105.171 gs.apple.com (η διαγραμμένη IP δε λειτουργεί πια) στο τέλος του κειμένου χωρίς να βάλετε #

Βήμα 6ο

Επιλέξτε Save As… από το File

Βήμα 7ο

Πλοηγηθείτε στο Desktop, απενεργοποιήστε την επιλογή If no extension is provided, use “.txt” που βρίσκεται κάτω και βεβαιωθείτε ότι το αρχείο έχει απλά την ονομασία hostsχωρίς κάποια κατάληξη. Μετά πατήστε Save.

Βήμα 8ο

Μεταφέρετε το αρχείο hosts από το Desktop στο φάκελο /etc που έχετε κρατήσει ανοιχτό.

Πατήστε Authenticate όταν ρωτηθείτε:

Πατήστε Replace όταν βγει η προειδοποίηση ότι υπάρχει ήδη αρχείο με το ίδιο όνομα:

Μετά θα σας ζητηθεί να βάλετε το administrative user name και password. Βάλτε τα πατήστε OK.

Βήμα 9ο

Είστε έτοιμοι να κάνετε το downgrade. Βάλτε τη συσκευή σε DFU Mode (Με το iPhone συνδεδεμένο στο iTunes, κρατήστε πατημένα τα Home και Power Buttons για 10 δευτερόλεπτα και μετά απελευθερώστε το Power κρατώντας πατημένο το Home μέχρι να σας ενημερώσει το iTunes ότι αναγνώρισε iPhone σε Recovery mode – Αν στο iPhone υπάρχει το λογότυπο με το USB και το iTunes τότε δεν είστε σε DFU Mode) και μετά στο iTunes πατήστε το κουμπί Restore κρατώντας πατημένο το Option (Alt) στο πληκτρολόγιό σας. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί περιηγηθείτε στην τοποθεσία που έχετε αποθηκευμένο το επίσημο ipsw αρχείο της έκδοσης στην οποία θέλετε να μεταβείτε. Αν σας εμφανιστεί μήνυμα λάθους με κωδικό 1011 ή 1013 αγνοήστε το. Αν βγει μήνυμα λάθους με κωδικό 1015 ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ. Αν πάλι δεν τα καταφέρετε να ξεπεράσετε το error 1015 δείτε έναν δεύτερο τρόπο που περιγράφω εδώ. Αφού τελειώσει το downgrade και η συσκευή επανεκκινήσει και βεβαιωθείτε ότι έχουν γίνει όλα σωστά μπορείτε να προχωρήσετε στο Jailbreak.

 • gregoris

  bgike o odigos gia na kratisoyme ta arxeis shshs?

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Όχι δεν τον έγραψα. Αλλά και να τον γράψω δεν θα σε βοηθήσει τελικά. Ξέχασα να σου αναφέρω κάτι τις προάλλες. Στο ξαναγράφω εδώ όπως στο έγραψα και στα σχόλια του άλλου άρθρου:

  Αν το cydia δε σου έχει κρατήσει μέχρι τώρα τα SHSHs της 3.1.2 ακόμα και αν ανεβάσω τον οδηγό για το πώς να το κάνεις μόνος σου, δε θα μπορέσεις να τα κρατήσεις ούτε εσύ παρά μόνο αυτά για την 3.1.3. Η Apple έχει σταματήσει το signing της 3.1.2 και γι’ αυτό δε μπορεί να σου τα κρατήσει ούτε το Cydia, οπότε δε μπορείς να κάνεις κάτι για να προφυλαχθείς αυτή τη στιγμή.

  Αν παρόλα αυτά τον θες για πειραματισμό μπορώ να τον ανεβάσω αύριο.

 • gregoris

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΣVΗΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΜΠΑΝΤΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΩ ΤΟ blackra1n ΜΟΥ ΒΓΑΖΟYΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΑ WINDOWS KAI TA XP KAI TA 7 TO IDIO.TI NAKANO MOY EXEI SPASEI TA NEYRA?????DEN ANOIGEI ME TIPOTA….

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Έχεις κάνει μήπως αναβάθμιση το iTunes στην έκδοση 9.1; Πιθανολογώ ότι μπορεί να φταίει αυτό.

 • gregoris

  OXI RE FILE TO IDIO ITUNES EXO APO PRIN …..PRIN DOYLLEYE TORA DEN DOULEYEI …

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Τι πρόβλημα ακριβώς σου βγάζουν τα windows;

 • gregoris

  I EKDOSI TOU ITUNES EIANI 9.1.0.79

 • gregoris

  PATAO TO blackra1n DEN ENTOPISTIKE TO ARXEIO ADLL PATO OK KAI META MOY LEI EKLEISE I EFARMOGH LOGOY KAPOIOY PROVLHMATOS….

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Έχεις κάνει αναβάθμιση το iTunes χωρίς να το καταλάβεις. Δες εδώ:

  http://gadgetpublic.com/how-to-fix-missing-asl-dll-while-running-blackra1n.html

  Αν δεν τα καταφέρεις πες μου και κανε λίγο υπομονή μέχρι αύριο γιατί δεν είμαι μπροστά σε υπολογιστή τώρα. Απλά ενημέρωσε με αν σε βοήθησε το παραπάνω λινκ ή όχι. Επειδή τώρα απαντάω από το iPhone δε μπορώ να γράψω κάτι πιο αναλυτικά. Αύριο αν είναι θα ανεβάσω οδηγίες και εγώ. Δοκίμασε πάντως και εσύ απόψε διαβάζοντας το παραπάνω.

 • gregoris

  FILOS EISAI PAIXTIS SE EYXARISTO…..

 • gregoris

  FILOS EISAI PAIXTIS SE EYXARISTO…..KAI KATI AKOMA ME APANTA OPOTE 8ES KATHE FORA POY KANO TO BLACKRAN1 META DEN MOY ANAGNVRIZEI ASYRMATA DIKTYA PREPEI NA TO KANO 2 KAI TREIS FORES KAI TO BLACKRA KAI META TO PIANEI TO KINITO FTAEI I KATI ALLO???PANTOS SE EYXARISTOOOOOOOOOOOOOOOOO……

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Αν δε σου φτιάξει δες εδώ

  http://abh-news.com/unlock-iphone-3g-or-unlock-iphone-2g-3-1-3-and-use-any-network-carrier-2311.html

  στη μέση του άρθρου παρουσιάζονται σωστά τα βήματα. Αυτό το λινκ έχει πιο σωστές οδηγίες όπως είδα. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να σου διορθώσει το πρόβλημα.

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Για το πρόβλημα με τα ασύρματα δίκτυα, μετά το blackra1n πήγαινε στις ρυθμίσεις της συσκευής στα Γενικά, μετά κάτω στην Επαναφορά και πατά από εκεί την Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου. Reset network settings αν είναι στα Αγγλικά η συσκευή σου. Αυτό θα στο διορθώσει λογικά.

 • gregoris

  TO EKANA ALLA MOU KLINEI TO KINITO KAI KSANATHELEI TO BLACKRA1N

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Ναι, χρειάζεται πάλι. Απλά ελπίζεις να στο διορθώσει. Δε μπορείς νομίζω να κάνεις κάτι άλλο. Το πρόβλημα με το dll υποθέτω έφτιαξε ε;

 • gregoris

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΩ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ 3.1.3 ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΤΗΝ 3.1.3 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ =ΚΑΤΙ;;;;

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Ναι υπάρχει αυτό που λες αλλά δεν το έχουν διαθέσει. Απλά αποδεικνύουν ότι γίνεται. Δε θέλουν να το δώσουν ακόμα για να μην κλείσει τις τρύπες η Apple. Περιμένουν πιθανότατα κάποιο σημαντικότερο update.

 • thanosMo

  den uparei tropos na kanw downgrade sthn 2.1.2 me xwris na eixa to cydia? molis phra to iphone 3G kai mou to dwsan apeu8eias se 3.1.3 ..
  an exeis kapoion tropo upopshn na to kanw downgrade gia na mporesw na to spasw epitelous 8a hsoun aaapsogos!!

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Φίλε μου υπάρχει τρόπος να κάνεις JB στο 3G σου στην 3.1.3. Δε χρειάζεσαι Downgrade! Δες εδώ τον οδηγό:

  http://carpenoctum.gr/iphone/jailbreak/jailbreak-iphone-and-ipad-with-spirit/

 • aggelos

  Φίλε μου άμα δεν έχουμε το αρχειάκι αυτό στο 3gs, μπορούμε κάπως αλλιώς? Αν όχι τώρα στο άμεσο μέλλον?

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Όχι αν δεν έχεις κρατημένα τα SHSH blobs δε μπορείς να κάνεις downgrade σε έκδοση λογισμικού που ή Apple έχει σταματήσει να κάνει sign.

 • kostas

  καλο μεσημερι ηθελα μια βοηθεια σχετικα με τον φακελο στην διαδρομη αυτη στο pc C:\Windows\System32\drivers\etc ston fakelo etc δεν υπαρχει κατι μεσα ειναι κενος αρχειο hosts και οτιδηπωτε αλλο δεν υπαρχει τη μπορει να φταιει …..ευχαριστω πολυ

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιημενη την προβολή κρυφών αρχείων.

 • kostas

  Βεβαιώσου ότι έχεις ενεργοποιημενη την προβολή κρυφών αρχείων.   [Παράθεση]

  ευχαριστω πολυ

 • kalfinho

  Ημαρτον ρε μαγκες…
  Ολα μια χαρα αλλα προς θεου,διορθωστετο…
  Η IP ειναι:

  74.208.105.171 gs.apple.com

  Ολα τα αλλα ρολοι,ευχαριστω.

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Ναι ok έχεις δίκιο αλλά όταν γράφτηκε ο οδηγός η ip ήταν αυτή. Θα διορθωθεί.

 • savvasmpar

  kalispera paidia, exw kanei ta aaretita vimata, ola sxedon… se i phone 3g kai exei kseklidosi kanonika san siskevi… litourgei apsoga. einai mesa k to cydia… ola ok
  ALLA….!!! DEN exw sima se diktio elladas, cosmote… ti kanw re magkes… ???

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Από πού είναι αγορασμένη η συσκευή; Ελληνική είναι;

 • savvasmpar

  exw vali mesa to 4.1 mesa

 • savvasmpar

  einai ap to eksoteriko file mou alla itan kseklidoti apo ellada alla piga na kanw anavathmisi xwris na kserw ti k pws, mou klidose, fisiko… alla den kserw apo pia xora agorastike akrivos

 • savvasmpar

  exei girisi twra sta ellinika apla den exw sima

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Με το unlock δε μπορω να σε βοηθήσω. Δεν το Έχω κάνει ποτέ και ειδικά σε 3G. Χρειάζεσαι ξεκλειδωμα της baseband. Ψάξε στο iclarified.com για το πώς θα το κάνεις.

 • savvasmpar

  ok, file mou.. s’euxaristw polu gia tin voithia sou tha paw ekei na psaksw… ama vrw kati tha to pw na kseroume… ta leme…

 • savvasmpar

  xmmm… ksereis ti prepei na exei ginei… na min einai simvato to 4.1 pou exw me ellada… mori na simvenei kati tetoio ???

 • savvasmpar

  sorryyyyyyyyyy mpory eithela na grapswwwwww…. :)

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Όχι.

 • savvasmpar

  ksereis giati sto lew, giati sto iclarified.com molis patisa tin simeoula tis elladas den mou evgale to 4.1… giayto to ipethesa….

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Αυτο σημαίνει ότι Απλά δεν υπάρχουν μεταφρασμένοι οι οδηγοί στα Ελληνικά.

 • savvasmpar

  ok. ksereis ti allo… otan bazw ap to cydia to ultrasn0w ksekinaei na kanei annazitisei alla den vriski tipota… prin apo ayto den kanei tipota, paei pouthena to mialo sou ?

 • savvasmpar

  kapoios mou eipe oti tha xriastw ena pwnage ti einai ayto ? pou mporw na to vrw arxige ?

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσει αυτο. Δες εδώ: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4253

 • savvasmpar

  pws mporw na kanw ypovathmisi tou frimware.. exw balei to 4.2 se 3g douleve, alla kolouse.. k den mporw twra na valw allo… gia na doulepsi se 4.1 pou epaize kanonika… eyxaristw

 • http://carpenoctum.gr CarpeNoctum

  Είναι ακριβώς από πάνω ο οδηγός.

 • savvasmpar

  loipon, meta apo piramata pou ekana sto i phone mou (3g)… evala 4.2 alla kolouse…evala to 4.1 k doulevei sxetika kala… alla den exei sima se 3g (vazeis to repo666 K.t.l alla klineis to 3g, afti einai i leptomeria) opws k na exei… to mono pou den mporw na kanw, einai na valw to 3.1.3 – 4.0.1 as poume… isws na kanw kapoio lathos i na prepei na kanw kati parapanw i ligotero… opws k na exei… paidia sas eyxaristw poly….!!!! me voithise para poly o odigos…..!!!!